Här kan du som vårdnadshavare och elev ta del av information som rör eleverna i klass 2A.
Du kan även läsa om allt roligt som vi lär oss under dagarna.

söndag 31 augusti 2014

Matteläxa

I skolan har vi hittills jobbat med repetition av ettans matematik, dvs dubbelt/hälften, pengar, tiokompisarna, tvillingarna, addition och subtraktion upp till 20 utan övergång mm. Därav läsårets första matteläxa. Barnen ska träna på addition där svaret inte blir mer än tio, Lilla plus. Det är jättebra om man har det automatiserat. Tanken är att barnen ska räkna en ruta varje dag. Sen gör vi samma ruta i skolan på fredag. De behöver inte lämna in papperet som de fick denna gång, utan de tränar för sin egen skull. Vi gjorde samma papper i fredags, så tanken är att de ska få jämföra sina papper nu på fredag och se om de har blivit bättre, efter en veckas träning hemma. 


1 + 3 =              4 + 6                        5 + 5 =                      9 + 1 =

3 + 3 =                        2 + 3 =                         10 + 0 =                              6 + 1 =




Lycka till med träningen av Lilla plus!

fredag 29 augusti 2014

Våran högläsningsbok.

Förfataren heter Åsa storck. Bokens titel:Baddräkten det handlar om en flicka som heter Faduma. Hon fick inte bada av sin mamma när det var simskola sen var det en dag när hon gick till omklädningsrummet hitta hon en baddräkt hon provade den i smyg då tita hon i spegeln då kom susanna som jobbad i simskolan hon log och gav henne en lapp som hon skulle ge till sin mamma.








Hälsningar Hugo och angelina<3

Trevlig helg.

tisdag 26 augusti 2014

Simning på torsdag.

Vi ska gå och simma på torsdag. Badhuset ligger i Farsta. Och vi ska åka buss. Vi ska ta med frukt, handduk och badkläder. Och det kommer att bli kul.



Skrivet av Lava och Adama

torsdag 21 augusti 2014

Aktivitetsdag

Idag har vi haft en schemabrytande dag. Det betyder att vi har haft olika gruppövningar för att klassen ska komma ihop igen efter sommarlovet.

Här är en övning där alla barn är på fotbollsplanen. Med hjälp av träskidorna ska de ska ta sig från en markering över till den andra, utan att ramla.

Marina från fritids hjälper Ronya, Maryam, Linnéa och Hugo. 











Här är vi inne i gympasalen och leker. En övning gick ut på att när musiken stannade skulle barnen springa till en rockring och allt eftersom plockades rockringarna bort så att det blev färre och färre. Till slut var barnen tvungen att hålla i varandra och hjälpas åt för att alla skulle få plats.








Här leker barnen hela havet stormar. Fast i denna variant åker ingen ut. Barnen ska hjälpa varandra för att så många som möjligt ska kunna dela på stolarna, när stolarna blir färre och färre.  






måndag 18 augusti 2014

Välkommen tillbaka!

Välkomna tillbaka alla elever i klass 2A!


Vi får också passa på att hälsa Hugo och Jonathan lite extra välkomna till klassen. Hugo som har flyttat in i området och Jonathan som har gått i klassen tidigare och nu återvänt. 

Hoppas ni alla haft ett skönt sommarlov! Nu börjar vi : )