Här kan du som vårdnadshavare och elev ta del av information som rör eleverna i klass 2A.
Du kan även läsa om allt roligt som vi lär oss under dagarna.

onsdag 27 maj 2015

Öppet Hus 26 maj

Igår var det Öppet Hus på skolan. Det var roligt att träffa så många av er föräldrar och jag hoppas att ni hade en trevlig stund.
Genrep
Här är tre glada tjejer, Angelina, Nelly och Maryam, som presenterar alla barn som ska vara med på Talanguppvisningen. För att ha fått uppgiften i sista sekund tycker jag att de klarade det alldeles utmärkt. De blev så taggade att de kom idag och sa att de gärna skulle vilja göra samma sak på skolavslutningen också. Vi pratade med Boto men han visste inte. Kanske är det andra barn, eller rektorn, som ska göra det.

Att prata i micken  är roligt, tycker dessa tjejer.


Här har vi Maryam, Linnéa, Lava, Simåne och Angelina som framträder med sitt nummer. De var jätteduktiga och modiga.


vi vann alla matcer

vi har haft fotboll tunerig. vi har mött 1a 1b 2b när vi mötte 1b vann med 14 - 2 och 1a vann vi med 16 - 2 och 2b vann  vi med 2 -1 och vi vann alla matcher den som skriver det har stått alla matcher som målvakt .


 






torsdag 21 maj 2015

Fotbollsturneringen fortsätter


Idag var det match igen. Denna gång mot andra ettan. Resultatet blev 16-2 till oss. 

Nästa onsdag är det match mot 2B. Då blir det nog lite jämnare resultat tror jag. 



Hejarklackstjejer

onsdag 20 maj 2015

Fotbollsturnering

Idag spelade klassen sin första match i den årliga fotbollsturneringen mot 1B. Och klassen vann stort! Tror det slutade med 14-5 och då var ettornas mål handicap så de hade inte gjort målen själva. Imorgon är en ny match och då hoppas vi på en till seger. 

tisdag 19 maj 2015

Flyg fjäril flyg

I morse var det dags att släppa fjärilarna fria. I morgonsolen promenerade vi iväg till utsiktsplatsen i Örby. Det skulle bli deras nya hem.





Det var inte lätt att få iväg fjärilarna. De kände sig nog väldigt trygga i sin lilla nätbur för de ville inte lämna den i första taget. Barnen fick plocka ur fjärilarna och försöka locka iväg de. Jag stog och filmade och filmade och filmade.... fick till slut kramp i armen och slutade. Då passade fjärilen på att flyga. Några barn har tjatat om att jag ska maila filmerna till dem, så det kanske kommer ett mail med fjärilsfilmer om jag får till det.




Innan det var dags att gå tillbaka till skolan för att äta lunch så hann barnen med att leka lite också. Klättra i träd var det några som valde att göra.


onsdag 13 maj 2015

Onsdag


Idag första och andra timmen hade vi svenska. Barnen skulle leka med ord på olika vis. Här har de fått ett ord, diamantring, och ska sen hitta så många ord som de bara kunde med hjälp av dessa bokstaver. När vi hade kommit till 53 stannade vi :)
 




Efter lunch hade vi matematik. Då skulle vi träna på att använda miniräknare. Barnen fick textuppgifter där det viktigaste var att förstå texten så att man visste vilket räknesätt som skulle användas och sen fick man räkna ut själva svaret på miniräknaren. På ett delprov i nationella proven  i trean så ska man kunna använda en miniräknare, så därför börjar vi med det lite smått redan nu.




20 min innan musiken så fick de jobba med Ipaden. Då kom det fram en del roliga lustfyllda spel men även endel mattespel.





 
 
Och med det får jag önska alla en skön ledighet!
 

tisdag 12 maj 2015

NTA - Fjärilars utveckling


Nu har alla puppor blivit fjärilar!


Igår fick vi lägga in leta mera mat till fjärilarna. De fick en svampliknande sak som var indränkt med sockerlösning. Fjärilarna flög direkt dit och satte sig. De var nog hungriga efter helgen, då hade de bara ett äpple att smaska på.
 
Under dagen har vi tittat lite extra på fjärilshuset och ritat av det.
 
 
 
Så här blev några av barnens resultat:
 





Glada barn!


Nästa vecka blir det utsläpp för fjärilarna. De ska få avnjuta sin sista tid i frihet.
 

fredag 8 maj 2015

Fjärilshusen

Fredagen har som vanligt varit fullspäckad. Först engelska med Martina och sen skoldagbok och läxgenomgång. Mycket mer än så hinns aldrig.

Imorse när vi kom hade det utvecklats några fjärilar i våra hus. Det var spännande. Här kommer ett försök på två bilder för att visa.

Fjärilshuset uppifrån.


Och från sidan.

 
Och med det får jag önska alla en trevlig helg!
 

torsdag 7 maj 2015

Cm och m

I tisdags började vi jobba med cm och m. Vi har pratat om vad det är för skillnad mellan sträckor och linjer och mätt omkretsen på olika saker. 

Idag fortsatte vi med det fram till lunch. Här mäter Wiggo klassens stora almanacka. 

onsdag 6 maj 2015

Planeten Planeten

Imorse halv nio samlades tre klassr i aulan. Idag var det dags för Planeten Planeten, en föreställning från en Skapande skola.

Föreställningen handlar om Experten (mannen i rosa strumpor), Assistenten (med rosa rullen) och Bästisarna. De landar på jorden och behöver hjälp av eleverna med hur man samarbetar och tolererar varandras olikheter.


 
Efter samlingen och introduktionen i aulan fick alla klasser gå till sina klassrum. Därefter kom karaktärerna runt till alla och hade med sig sin frågeställning som de ville ha hjälp med.

Expertens undran var " Hur är en bra vän?" Det kom upp många kloka tankar från eleverna.

"Är man snäll mot någon känns det som fyrverkeri i kroppen", var det en elev i klassen som sa.


Därefter kom Bästis nr 2.


Hon undrade hur man samarbetar. Eleverna fick göra några olika samarbetsövningar.



Sen fick vi besök av Assistenten, som kände sig utanför och utnyttjad. Hur vågar man säga vad man tycker? Hon fick hjälp av barnen med många konkreta förslag.



Sista besöket var Bästis nr 1. Hon undrade hur man får andra att må bra.



Här är några saker som eleverna i klassen sa:


Därefter var det en kort samling i aulan igen där de knöt ihop påsen. Experten, Assistenten och Bästisarna fick visa att de hade lärt sig något av eleverna innan de kunde återvända till sin planet.


Efter lunch fick eleverna visa mig att de kunde samarbeta och ställa iordning bänkar och stolar.
De var gryma!!!!




Tio minuter var kvar innan det var dags att gå till musiken. Tur att vi har Hugo i klassen! Han gick fram och visade ett trolleritrick som gick ut på att man skulle stoppa in en penna i örat. Därefter lärde han klassen hur man gör.

 
I väntan på att det ska hända något med våra puppor så tittade vi på en film om fjärilar efter musiken.

måndag 4 maj 2015

NTA - fjärilars liv

Idag var dagen då pupporna skulle få flytta in i ett större hem.


Här är en puppa som fortfarande är kvar i sin mugg.

Eftersom jag tycker att pupporna är lite läskiga så planerade jag in flyttlasset då jag hade hjälp i klassrummet. Här håller Camilla (till vänster) och Helena (till höger) på att sätta över pupporna i sina nya större hem. Det var lite pill men efter några stycken så fick de upp farten. Man sätter upp pupporna med knappnålar i taket. Där ska de få hänga tills de är redo att utvecklas vidare.

Camilla och Helena i djup koncentration.

Under tiden fick eleverna måla färgglada fjärilar som vi ska dekorera vår monter nere i korridoren med. Helt plötsligt så blev tjejerna jättesugna på att posera framför kameran så jag hann nästan inte med : ) 

Maryam, Nelly och Simåne

Simåne och Laila

Linnéa

Maryam och Nelly
Killarna fanns givetvis kvar i klassrummet också och här har vi fyra glada killar som målar fina fjärilar.

Hugo och Dindar längst bak på bilden och Adama och Jonathan längst fram.

Simåne, Maryam, Nelly och Laila. Sista bilen som fick avsluta dagen.