Här kan du som vårdnadshavare och elev ta del av information som rör eleverna i klass 2A.
Du kan även läsa om allt roligt som vi lär oss under dagarna.

onsdag 10 september 2014

Skoljoggen


Fredagen den 19:e september

är det dags för Skoljoggen. Starten går från skolan och barnen har 30 min på sig att springa, gå, jogga så många varv de orkar. Alla kan delta är man krasslig kan man gå. För F-3 och särskolan går starten 8.30.  Barnen behöver inte ha med sig ombyteskläder och handduk då det inte finns möjlighet till duschning. Men en vattenflaska kan vara bra att ha och kanske en extra frukt.

Skoljoggen är Sveriges största motionslopp för barn och ungdomar och arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet. Varje år deltar närmare en halv miljon unga i Skoljoggen, som 2014 arrangeras för 32:a gången.

Samtidigt som eleverna rör på sig gör de också gott för andra barn. I samband med Skoljoggen samlas en frivillig springslant in bland deltagande elever, skolpersonal och föräldrar. Bidraget som SOS Barnbyar får från Springslanten går till barnbyn i Bouar i Centralafrikanska republiken. Barnbyn är byggd till minne av Astrid Lindgren. Här finns plats för över 100 övergivna barn som får växa upp med en ny familj. I barnbyn går barnen i skolan och har tillgång till sjukvård.

Springslanten samlas in av klassföreståndaren på springdagen (förslagsvis en tia).


Hälsningar idrottslärarna Maria och Annika
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar