Här kan du som vårdnadshavare och elev ta del av information som rör eleverna i klass 2A.
Du kan även läsa om allt roligt som vi lär oss under dagarna.

tisdag 17 februari 2015

Naturhistoriska och Cosmonova

Idag har vi varit och besökt Naturhistoriska Riskmuseet och Cosmonova. Dagen i sig var intensiv, innehållsrik, rolig, lärofull, spännande och vädret var kallt : ) Brr! Vi åkte från skolan direkt efter att vi fått vår matsäck och var inte tillbaka förrän runt halv två så det var en hel dag. Förstår om barnen kom hem och var trötta senare, för det var jag i alla fall.




Barnen fick gå runt på den ena våningen och titta och prova på de olika sakerna som man kunde göra. Här hänger Wiggo i en konstgjord gren. Tacken var att man skulle se hur länge man orkade hänga som en apa.



Här skulle man leta efter frukt. Man skulle trycka på de lysande knapparna så fort man kunde.



Efter vi varit där en timme var det dags att gå in på Cosmonova och se på filmen Från Pluto till Merkurius. Det var en film som tog oss ut i rymden och förbi alla planeterna i vårt solsystem.



Lunch intog vi på en av de markerade platserna för medhavd matsäck. Det var lite trångt då det var många andra klasser där också, men till slut hittade alla en sittplats och kunde äta.



En annan rolig sak den här dagen var att barnen blandade sig så mycket mellan klasserna. Det är roligt att de har hittat nya kompisar från parallellen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar