Här kan du som vårdnadshavare och elev ta del av information som rör eleverna i klass 2A.
Du kan även läsa om allt roligt som vi lär oss under dagarna.

tisdag 3 februari 2015

Problemlösning

Idag har vi jobbat vidare med problemlösning. Den här gången har vi arbetat med att eleverna ska lära sig att formulera egna problem. 

Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar kunskaper för att kunna formulera och lösa problem står det i syftet i ämnet matematik. 

Först utgick vi från en bild som jag hade valt och försökte tillsammans komma på vad problemet skulle handla om. Eleverna fick komma med förslag och därefter kom vi överens om vad det skulle stå och skrev ner det. Sen skulle eleverna komma på frågor till det som vi skrev tidigare. Det märkte jag var lite svårt och eleverna kom utanför texten lite. Men jag stoppade inte de utan de fick komma överens om vilka frågor som vi skulle ta. Resultatet av det här kan ni se här men eleverna kommer även att få sina egna frågor i veckas läxa. 

 

Efter den gemensamma uppgifterna var det dags för eleverna att göra egna problem. De fick olika bilder av mig som de sen skulle försöka att göra egna problemuppgifter till. Några av dessa kommer eleverna att få hem i läxa på fredag.






Så här blev ett resultat av dagens uppgift.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar