Här kan du som vårdnadshavare och elev ta del av information som rör eleverna i klass 2A.
Du kan även läsa om allt roligt som vi lär oss under dagarna.

fredag 24 oktober 2014

Höstlov

Hej!

Så har vi äntligen kommit fram till ett välförtjänt höstlov. Den sista veckan har varit kanon i klassen och eleverna har jobbat fantastisk bra. Jag kommer att jobba måndag till onsdag men sen blir det några dagars extra ledigt för mig också.

Barnen har engelska på fredagar men i dag var Martina sjuk. Då passade vi på att jobba lite granna med klockan. Det har kommit fram på många utvecklingssamtal att eleverna vill bli bättre på klockan så då är det bara att passa på. Vi har gått igenom alla klockslag, men kommer att jobba vidare med det efter lovet.

Tidigare i veckan under matematiklektionerna har vi jobbat med lite större tal inom både addition och subtraktion. Jag visade eleverna algoritmer, uppställning, och det var många som tyckte det var spännande. Jag försöker att ge eleverna så många olika strategier som möjligt, så kan de till slut använda den de själv tycker om. Men från början är det viktigt att man får prova på olika. Vi jobbar också mycket med att förstå ental och tiotal och att de ska kunna förklara hur de tänker.

Jag får passa på att påminna om att det är jätte viktigt att barnen har med sig sina läxor på fredag. Det är framtförallt svårt att ge nya läxor när de ska in i skrivboken när den inte finns här. Då måste ni vara snälla och hjälpa era barn att sätta in de hemma, så att det blir ordning och reda. På fredagarna går vi alltid igenom de gamla läxorna i skolan och då är det rätt tråkigt för de elever som inte har med sig sina läxor. Så försök att komma ihåg läxorna, det blir så mycket roligare då : )

Läxor till fredag 7 nov:

Svenska: I deras skrivböcker sitter det fastklistrat två uppslag. På ett uppslag ska de skriva så många olika frukt/grönsaker som de kommer på på olika färger. Därefter ska de fylla i bokstäverna som saknas och bilda ord.
På den andra sidan har de klistrat in en frukt. De ska träna på att läsa sin text och skriva av texten så fint de kan. De ska få med alla stora bokstäver och alla punkter. Sen kommer vi att jobba vidare med faktatexter efter lovet i skolan, och då har de redan läst in sig på sin text. Eleverna fick olika frukter så de kommer att få dela med sig av sin nya kunskap till varandra.


Matematik: Den här gången är det ren huvudräkning, addition och subtraktion. Vi kommer att satsa några veckor efter lovet på huvudräkning en stund varje morgon, istället för läsningen som vi brukar ha varje morgon. Jag vill att de ska få upp farten och bli säkrare på olika strategier, för att kunna sluta använda fingrarna.

Ha en skönt lov så ses vi uppvilade på måndag den 3 november!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar